ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au adoptat o declarație prin care au condamnat atacurile asupra Israelului

11:53 | 19.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Deputații moldoveni au adoptat astăzi o declarație prin care au condamnat atacurile asupra Israelului și au ținut un minut de reculegere, comunică MOLDPRES.

Declarația a fost citită în plen de deputatul PAS, Oazu Nantoi, după care deputații din opoziție au cerut o pauză pentru a completa documentul. După pauză, opoziția a venit cu trei amendamente care nu au fost susținute de majoritate.

În declarație, aleșii poporului condamnă atacurile asupra Israelului și masacrarea populației civile. Aceștia și-au exprimat regretul că printre persoanele care și-au pierdut viața în urma sângeroaselor atacuri este și un cetățean moldovean. Ei au cerut eliberarea ostaticilor israelieni și au constatat că populația civilă din Fâșia Gaza este prizonier al unei grupări teroriste.

În declarație se constată că, în data de 7 octombrie 2023, gruparea teroristă Hamas „a întreprins un atac mișelesc și barbar asupra populației civile din Israel și împotriva statului Israel”. În context, Republica Moldova se asociază cu statele lumii care și-au exprimat solidaritatea cu poporul Israelului și condamnă cu vehemență brutalitatea acțiunilor comise de gruparea teroristă Hamas împotriva populației civile, atacurile masive cu rachete și masacrarea populației civile. În document mai sunt condamnate practicile barbare de luare de ostatici, fiind solicitată eliberarea lor imediată și necondiționată.

Totodată, autorii declarației reconfirmă sprijinul pentru poporul Israelului, iar Parlamentul Republicii Moldova se solidarizează cu lumea civilizată în susținerea Israelului în lupta lui pentru apărarea propriilor cetățeni și a dreptului la existență.

img23008209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!