ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ALEGERILE LOCALE GENERALE-2023: Sinteza zilei de 22 octombrie

19:39 | 22.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Agenda electorală a zilei de astăzi, 22 octombrie, a inclus un eveniment la Bălți, unde candidatul la funcția de primar din partea Partidului "Șansă", Victoria Șapa, a prezentat programul de dezvoltare a municipiului, transmite MOLDPRES.

„Am spus de mai multe ori că forța partidului "Șansa" constă în unitatea de viziuni, obiective și acțiuni. Avem un program  excelent și, cel mai important, funcțional. Este ușor de pus în aplicare”, a estimat Victoria Şapa.

Tot astăzi, a avut loc lansarea oficială a campaniei electorale a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la Ungheni. „Este o onoare să fiu candidată la funcția de primar în orașul natal Ungheni.  Sunt o ungheneancă înverșunată, care mereu am demonstrat spirit civic și implicare în inițiativele organizate în municipiul nostru, bazate pe valori sănătoase. Decizia de a candida am luat-o în considerarea contextului specific, propriilor valori și obiective pe care le-am regăsit în echipa PLDM, din care am făcut parte în 2010. Cred în potențialul municipiului Ungheni, cred în echipa PLDM și sunt sigură că vom reuși împreună”, a declarat Lidia Sanduleac, candidat PLDM la funcția de primar al municipiului Ungheni.

În această seară, candidatul la primărie Alexei Lungu a prezentat programul Partidului „Șansă” pentru dezvoltarea municipiului Orhei. Evenimentul a avut loc în parcul Ivanos, unde echipa partidului "Șansă"  a povestit ce intenționează să facă în viitorul apropiat. De asemenea, s-a vorbit despre programele de sprijin social. „Suntem o echipă care nu doar promite, dar își demonstrează intențiile prin fapte. Suntem mândri de realizările noastre și de faptul că bucurăm concetățenii”, a relevat Alexei Lungu.

Comisia Electorală Centrală a anunţat că începând de astăzi pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Potrivit legislației electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, începând cu 2 săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile se aprobă de biroul electoral până la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical.

Toate informaţiile cu privire la alegerile locale generale din 5 noiembrie pot fi găsite pe pagina web oficială a Comisiei  Electorale Centrale www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”.

img23008296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!