ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandr Pînzari a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

17:30 | 26.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Candidatura lui Alexandr Pînzari a fost aprobată astăzi de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost susținut de 62 de deputați. transmite MOLDPRES.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016 și, anterior a deținut funcția de adjunct al centrului. Alexandr Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului și, anterior, a activat la Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Candidatura acestuia trebuie să fie propusă de cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

img23008476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!