ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a felicitat comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul Sărbătorii Luminilor Hanuka

12:38 | 07.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Șefa statului a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Republica Moldova care în următoarele zile marchează Sărbătoarea Luminilor Hanuka, relatează MOLDPRES.

„Stimați membri ai comunității evreiești, vă felicit cu prilejul celei mai luminoase sărbători a poporului evreu, Hanuka, dorindu-vă pace în case și în inimi. Hanuka este marele motiv de bucurie pentru toți credincioșii evrei, este perioada milosteniei, a binelui și a mărinimiei. Lumânările se aprind pentru a slăvi triumful Binelui asupra tuturor tentativelor de distrugere la care a fost supus poporul evreiesc și religia sa”, a spus președintele Maia Sandu.  

Președintele a menționat că, așa cum se întâmplă mai bine de două milenii, sfeșnicul va arde pentru a preamări sacralitatea, purificarea templului și sfințirea altarului. 

„În acest an, însă, el va arde și pentru pace, pentru seninătatea cugetelor, pentru binele copiilor. Fie ca sărbătorile să aducă împăcare, solidaritate și buna înțelegere în toată lumea. Hag Hanuka Sameah!”, a urat șefa statului.

img23009941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!