ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale generale, turul doi

17:33 | 12.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale generale, turul doi, prezentate de către concurenții electorali, informează MOLDPRES.

Astfel, 17 partide politice au fost atenționate privind necesitatea respectării prevederilor legale și le-a obligat să prezinte raportul corectat privind finanțarea campaniei electorale până pe data de 15 decembrie curent. Totodată, patru partide politice au fost atenționate să prezinte declarațiile privind mijloacele bănești depuse în contul „Fond electoral”.

De asemenea, CEC a dispus în ședința de astăzi renumărarea buletinelor de vot pentru funcția de primar al comunei Brînzenii Noi, raionul Telenești, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale, desfășurat la 19 noiembrie curent. Decizia vine în contextul hotărârii Curții de Apel Chișinău din 1 decembrie curent și a încheierii Curții Supreme de Justiție din 8 decembrie curent. Astfel, procedura de renumărare se va efectua cel târziu la data de 14 decembrie, iar rezultatul renumărării voturilor va fi adus la cunoștința CEC cel târziu la 15 decembrie.

img23010092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!