ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP a fost dotat cu echipament pentru unitatea tehnico-explozivă

17:37 | 12.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a primit astăzi o donație de echipament pentru unitatea tehnico-explozivă, informează MOLDPRES.

Echipamentul va fi utilizat de Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare pentru dezvoltarea abilităților de cercetare, dezamorsare și transportare în siguranță a substanțelor și produselor explozibile pentru dezactivare în locuri sigure.

La eveniment au participat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Cecoltan și angajații Centrului.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a mulțumit reprezentanților ambasadei SUA pentru suport și a menționat că provocările din ultimul timp au demonstrat că pe lângă siguranța care trebuie să o oferim cetățenilor, este nevoie să fie protejați și angajații, riscul la care se expun fiind enorm. „Susținerea constantă din partea Ambasadei SUA pentru Poliția Națională contribuie semnificativ la consolidarea capacităților profesionale, iar varietatea domeniilor în care ambasada și-a exprimat deschiderea de a ne susține în anii 2023 - 2024 pe domeniile CyberCrime, Cyber Security și poliție comunitară confirmă rolul de partener strategic în asigurarea climatului de siguranță în comunitate”, a spus Viorel Cernăuțeanu.  

Secția tehnico-explozivă este unica structură în țară care se ocupă de dezamorsarea obiectelor explozive folosite în scopuri criminale și cu cercetarea la fața locului după explozie, având competență de intervenție pe întreg teritoriul țării.

Suma totală a echipamentului este de 360 mii de dolari. Donația a fost făcută de Departamentul de Stat al Statelor Unite – Biroul Internațional pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii.  

img23010094

img23010094

img23010094

img23010094

img23010094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!