ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională a primit un nou lot de echipament din partea Uniunii Europene

19:22 | 12.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Armata Națională a recepționat astăzi un nou lot de echipament din partea Uniunii Europene în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF), comunică MOLDPRES.

Acesta este cel de-al doilea lot de asistență din proiectul EPF destinat pentru dezvoltarea capabilităților medicale și de geniu ale Armatei Naționale aprobat pentru anul 2021, cu o valoare totală de 7 milioane de euro.

Lotul conține drone pentru scanarea terenului, detectoare de mine, accesorii pentru extragerea obiectelor explozive din sol, echipament de protecție, costume de geniu, seturi de acordare a ajutorului medical, generatoare, dar și unități de tehnică de geniu. Prima tranșă în cadrul acestui proiect a fost recepționată în luna mai curent.

În anul 2021, Uniunea Europeană a lansat platforma de suport Instrumentul European pentru Pace, și tot atunci Consiliul European a aprobat prima tranșă de ajutor pentru sistemul de apărare al Republicii Moldova.

Inițial, pachetul de asistență financiară a constituit 7 milioane de euro. Ulterior, acest suport a ajuns la suma totală de 87 milioane de euro.

img23010101

img23010101

img23010101

img23010101

img23010101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!