ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii urmăreşte ca mărfurile autohtone să fie accesibile pe rafturile magazinelor

11:06 | 02.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) s-a deplasat ieri la o filială a unei rețele de magazine din țară, pentru a monitoriza activitățile de comerț cu respectarea cotei de raft de 50% a produselor autohtone, transmite MOLDPRES.

Ministrul Viorel Gherciu, împreună cu secretarul de stat, Vasile Șarban, au discutat cu reprezentanții magazinului, pentru a analiza instrumentele de susținere a producătorilor locali și mecanismele de contractare a furnizorilor. De asemenea, părţile au constatat necesitatea intensificării cooperării dintre agenții economici și lanțurile comerciale naționale și internaționale prezente pe teritoriul țării noastre, în scopul satisfacerii necesităților de consum ale cetățenilor.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este orientat spre sporirea calității și competitivității produselor agroalimentare autohtone. Suntem concentraţi pe consolidarea capacităților de identificare și promovare a intereselor producătorilor locali și ne dorim ca mărfurile autohtone să fie accesibile pe rafturile magazinelor. Totodată, producătorii autohtoni trebuie să însușească un set de competențe pentru a intra pe piață”, a spus Viorel Gherciu.

Potrivit oficialului, produsele autohtone trebuie să îndeplinească cerințele esențiale de calitate și ambalaj, respectând normele în procesele de producere, etichetare, depozitare și livrare. „În realizarea activităților economice este necesar ca producătorii și procesatorii de produse alimentare să cunoască și să respecte condițiile contractuale, precum și să aplice strategii de marketing și instrumente de informare pentru a cuantifica necesitățile consumatorilor”, a conchis ministrul Agriculturii.

Foto: MAIA

img21008242

img21008242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!